Recept

En enkel kur för torr hud är att smörja in kroppen innan dusch med olivolja. Då sliter inte tvätten direkt på huden utan lämnar en skönt yta.

Torrt hår och torr hårbotten med flagor (oftast inte mjäll) behandlas med fördel med olivoljeinpackning. Gör så här: smeta in hela håret med olivolja och låt det sitta i minst 30 min, gärna flera timmar. För bättre effekt och för att inte kladda ner kan du gärna vira en handduk om håret. Vid urtvättning är det viktigt att du gör såhär: tag en rejäl klick schampo och massera in bara det i det oljiga håret. Har du långt tar du en klick till. Därefter tar du lite vatten och fördelar där du har lagt schampot, försök få upp ett lödder. Tag ev mer schampo och pyttelite vatten, jobba upp ett lödder, tag inte förmycket vatten utan se till att du bryter oljan med lödder. Tag sedan mer vatten och skölj till sist extra.

Egen kroppsscrub gör du med salt/socker eller kaffesump som du blandar med olivolja eller annan fin veg. olja. Massera sedan in smeten i huden och skölj av. Huden blir ren och len!