Primulinas uppdrag

Jag jobbar gärna med företag och institutioner som vill använda doftsinnet både inåt mot medarbetare (kick-off, värdeordsworkshop och gemeskapsövningar) och utåt mot kunder (föredrag och workshop, give-away och förstärkande i markadsföring – hur luktar just vårt företag?)

Exempel på företag som Primulina har samarbetat med:

KTH – ett projekt för att få ungdomar att söka kemiutbildningen där jag dels skapade en parfym som doftade KTH (genom att de som jobbade och pluggade där fick skriva ner vad KTH står för och sedan omsatte jag det i doft och dels så bjöd de in några modebloggerskor som fick göra sin egna parfym enligt mitt koncept ”designa din egen doft”.

IMG_3077

P4 radion Gotland – lyssnarna fick ringa in och berätta vad Gotland luktar och sedan satte jag ihop en doft på det. Innehåll var: backtimjan, ros, släke (tång) och gotlandsruss (inte framställt av en häst utan i sig en sammansättning av bl a oud, buchu, trä och läder)

IMG_1388

En stor fackförening där säljarna fick plocka fram värdeord som jag sedan doftsatte tillsammans med dem. Dessa dofter resulterade sedan i en rumssprej, en parfym och en flytande tvål som de tog hem till kontoret och som via betingning skulle förstärka känslan av orden.

IMG_1387

Postkodmiljonären anlitade mig för några år sedan för att ta fram en parfym som luktar pengar. Jag hämtade nytryckta dollarsedlar hos Forex och skapade sedan en doft.

IMG_1386

En reklambyrå ville ge alla sina kunder en valentinepresent och då skapade jag en parfym efter beskrivning av hur den skulle lukta (unisex) som hälldes på vacker flaska.

parfymflaskor

En managementkonsultfirma anlitade mig till sitt 10-årsjubileum då vi spånade omkring värdeord och doftsatte dessa. Parfymen blandades sedan i flytande tvålar och rumssprej som förstärkte värderingsorden då de användes på kontoret.

En förskola hade kick-off och gjorde kallrörda, naturliga fasta tvålar. Det blev morotstvål och lavendeltvål.

IMG_2081

En stadsdel hade utbildning för all sin personal i barnomsorgen om dofter och hur man kan jobba med barnen när det gäller sinnena och då särskilt luktsinnet. Föredrag om hur luktsinnet fungerar och praktiska övningar med att sätta ord på lukter och blindtester ingick. Detta resulterade senare i att barnen på förskolorna i den stadsdelen fick ha lukt-projekt.

Koloniträdgårdsföreningen anlitade mig till trädgårdsmässan ”Nordiska trädgårdar” där jag tillsammans med en trädgårdsmästare gjorde en visningsträdgård med växter som kan användas till hudvård och demonstration på företagstorget i hur man bereder örterna och gör enkla hudvårdsprodukter.

IMG_1657

En stylist som ville ta fram och börja producera en serie parfymer hjälpte jag att skapa dessa. Det fanns syntetiska förlagor som jag skapade naturliga kompositioner till.

Jag har varit delaktig i och skapat recept åt flera ekologiska/naturkosmetisk hud-och hårvårdsmärken i Sverige under många års tid. Tidigare legotillverkade även Primulina dessa produkter.