Event

Hur doftar era värdeord? Har Gotland en särskild doft? Kan vi påverka våra vårt humör med hjälp av dofter?

Om ni planerar ett event och vill ha en rolig och lärorik upplevelse i form av inspirerande föredrag eller gruppövningar så kan jag sätta ihop ett specialdesignat program åt er. Jag jobbar till stor del med företag, organisationer och grupper som vill använda doftsinnet både internt mot medarbetare (t ex kick-off, varumärkesbyggande, teambuilding) och externt (kundmöten, give-away, marknadsföring).

Hör gärna av er till mig på anna.irestig@primulina.se

Några exempel på event jag gjort:

För ett projekt med KTH med syfte att få ungdomar att söka till kemiutbildningen skapade jag en parfym som doftade KTH. Anställda och studenter fick skriva ner vad KTH står för och sedan omsatte jag det i doft.

Säljana på en stor fackförening fick plocka fram värdeord som vi sedan doftsatte tillsammans. Dessa dofter resulterade i en rumssprej, en parfym och en flytande tvål som de tog hem till kontoret och som via betingning skulle förstärka känslan av orden.

Lyssnare till P4 radion Gotland fick ringa in och berätta vad Gotland luktar. Baserat på det satte jag sedan ihop en doft som representerar den vackra ön.

Postkodmiljonären anlitade mig för några år sedan för att ta fram en parfym som luktar pengar. Jag hämtade nytryckta dollarsedlar hos Forex och skapade sedan en doft åt dem.

En reklambyrå ville ge alla sina kunder en present till Alla hjärtans dag och då skapade jag en parfym efter beskrivning av hur den skulle lukta (unisex) som hälldes på vacker flaska.

En managementkonsultfirma anlitade mig till sitt 10-årsjubileum då vi spånade kring värdeord och doftsatte dessa. Parfymen blandades sedan i flytande tvålar och rumssprej för kontoret som förstärkte värdeorden.

En stadsdel hade utbildning för all sin personal i barnomsorgen om dofter och hur man kan jobba med barnen när det gäller sinnena och då särskilt luktsinnet. Jag höll föredrag om hur luktsinnet fungerar och gjorde praktiska övningar med att sätta ord på lukter och blindtester. Detta resulterade i att barnen på förskolorna fick ha lukt-projekt.

Koloniträdgårdsföreningen anlitade mig till trädgårdsmässan ”Nordiska trädgårdar” där jag tillsammans med en trädgårdsmästare gjorde en visningsträdgård med växter som kan användas till hudvård och demonstration i hur man bereder örterna och gör enkla hudvårdsprodukter.

Jag har varit delaktig i och skapat recept åt flera ekologiska/naturkosmetisk hud-och hårvårdsmärken under många års tid.