På gång just nu

Höstens parfymkurser (2021) kommer att vara: 20 och 27 september ca klockan 17.00-21.30 med möjlighet till lite tidigare eller senare start. 12 och 26 oktober, 16 och 29 november, 6 december. Ni kan köpa er upplevelse genom Live it, upplevelse.com, box experience eller great days och boka genom att smsa mig på 0739-814923

Den 21 oktober 2020 har jag föredrag hos Hälsofrämjandet 18.30 – 20.00. Det kommer att handla om: Hur är huden uppbyggd och vad behöver den egentligen för vård? Det är ofta producenter av hudvård som talar om för oss vad vi ”behöver” och det kan bli både dyrt, krångligt och t o m skadligt för både hud och miljö. Jag vill inspirera till en hållbar och naturlig hudvård där man kan välja att använda väldigt enkla produkter från skafferi, kyl och trädgård men också hur man kan tillverka krämer, salvor och annat på egen hand. Denna kväll blir det inte någon praktisk tillverkning men inspiration till hur du hittar information om detta. Mer info kommer!

När mörkret har lagt sig på våra breddgrader tänkte jag mysa till det med öppet hus. Då kan ni passa på att testa olika naturliga och ekologiska produkter, dricka lite glögg och umgås (med social distansering). Varmt välkomna 25 november och tisdag 14 december 14:00-20:00.

Vilda örter & Ekokosmetik – Resa till vackra Andalusien, 29 September till 6 Oktober, 2018

Lär dig tillverka din egen effektiva örtbaserade hud- och hårvård. Det är både enkelt och roligt och allt är naturligt och ekologiskt. Följ med till fantastiska Alqueria del Duende som ligger i bergen nära den lilla byn Frigilliana ovanför Nerja i södra Spanien. Vi har glädjen att kunna erbjuda en ört & hudvårdkurs med bara 10 deltagare.

Under denna vecka kommer du att njuta av den vackra omgivningen och bo i en charmig villa i Spansk stil. Vi har tillgång till flera terrasser med utsikt över bergen och havet samt egen pool. Kathrin Söderberg gör vitaliserande ekologisk rawfood och vegansk mat under hela veckan. Grönsakerna kommer från olika ekologiska odlare i trakten. Vi kommer ha dagliga klasser i örtberedning med Anna Irestig där vi går  igenom teori om örter och hudvård och hur man plockar växter, torkar och bereder sina örter. Örterna vi jobbar med är bland annat cistus, imortell, aloe, ringblomma, rosmarin, lavendel och timian. Vi kommer att gå igenom hur man gör:

 1. Plocka, bruka och bereda örter
 2. Te/infusioner invärtes men också för ansikte och hår i form av ansiktsvatten och gélé
 3. Macerationer (oljeutdrag av örter) t ex ringblomma
 4. Tinkturer (spritudrag av örter).
 5. Olja – bivaxlotion – salva – balm. Olika oljeberedningar med olika mängd vax och hur det påverkar konsistens och funktion.
 6. Hur man gör olika geléer för hår, ansikte och kropp.
 7. Ansiktskrämer av olika fasthet och fethet – hur tänker man när man skapar en perfekt kräm?
 8. Peeling och scrub med örter och salt.
 9. Ansiktsmasker och serum.
 10. Hårinpackningar med olja, lera, eteriska oljor och örter.
 11. Gör en enkel parfym av eteriska oljor med grundläggande aromaterapi
 12. Ett härligt Spa med det vi har skapat.

Vi kommer vandra en del i omgivningarna för att komma till örterna, besöka lokala marknader och den vackra byn Frigiliana med sina små gränder, fina caféer och restauranger.

Vi kommer att börja morgonen med en härlig frukost, sedan ger vi oss ut på vandringen, plockar örter och botaniserar i närmaste omgivningen. Om vi är ute längre tid så har vi med oss matsäck eller så äter vi lunch hemma och har sedan teori och praktisk användning av örterna. Om så önskas kan vi inkluderar 2-3 lugna yoga pass med avslappnings- och andningsövningar.

Priset är 9000 kr i dubbelrum (exklusive flyg)

Vad som ingår i priset: transfer till och från flygplatsen vid särskild tid (se nedan), 7 nätter i huset, frukost, lunch och 6 middagar (ledig kväll i Frigiliana). Råvaror, recept och förpackningar till tillverkade produkter Utflykter/vandringar (inkl transfer) Yoga 2-3 yogapass

För mer information, kontakta anna.irestig@primulina.se för frågor om undervisningen och essentiallyraw@outlook.com för frågor om maten och boendet. För anmälan ber vi er betala in anmälningsavgiften på 3000 kr (återbetalas om man blir sjuk med läkarintyg) till pg 173056-3 och anmäl samtidigt till anna.irestig@primulina.se

Flyg bör bokas så snart som möjligt och transfer ingår i kurspriset om man väljer dessa tider (direktflyg): 06.00 Stockholm – 10.25 Malaga (med Norwegian) åter 11.40 Malaga – 15.50 Stockholm (med SAS). Ovan nämnda flyg inkluderar transfer. Annars är det lätt med taxi (vi kan beställa för 65€) eller via Malaga Shuttlebus kan man boka transfer för 20€ för en resa. Det finns också Ryanair från Skavsta och fler andra alternativ. Vill man välja att komma en dag innan och stanna någon dag extra, då kan Kathrin hjälpa till att ordna något boende i Nerja (som ligger mycket nära).

Vi ses i Spanien!