Kurser

Under en kurs i min studio får ni lära er att tillverka produkter med hjälp av de allra finaste ekologiska råvarorna. Förutom en trevlig stund får ni alltid med er kompendium/recept och självklart era egenproducerade produkter. En kurs kan vara allt ifrån tre till fem timmar beroende på vad vi ska göra och hur många som deltar.

Kurs och konsultation sker på beställning. För att det ska bli så smidigt som möjligt är det bra om det finns en kontaktperson per grupp, som även kommer få fakturan och en liten gåva som tack.

Priset varierar lite beroende på hur många ni är i en grupp och på vilka råvaror vi använder. Prisexempel för 5 personer och tvåltillverkning är 2 500 kr. Ni kan självklart vara fler eller färre.

För mer information och anmälan maila mig på anna.irestig@primulina.se

Aromaterapi – grundkurs

Vi går igenom och luktar på de vanligaste och viktigaste eteriska oljorna som exempelvis citrusoljor, kamomill, lavendel, pepparmynta, ylangylang, teatree och några träoljor. Du får lära dig hur aromaterapi fungerar både fysiskt och psykiskt och hur du kan göra egna blandningar för att hålla dig frisk, öka lust, motivation och livsglädje. Kompendium får ni med er hem. Tidsåtgång ca fem timmar.

Bli en kritisk kosmetikakonsument

Med min långa erfarenhet som ekologisk hudterapeut och tillverkare av hygien- och skönhetsprodukter tipsar jag om enkla sätt att sköta hud och hår samt pratar om en del myter när det gäller skönhetsvård. Min filosofi har alltid varit ”less is more” och jag berättar hur ni kan tillverka egna produkter med enkla medel. Vi tittar även på mängden vi konsumerar. Hur många flaskor behöver vi i badrumshyllan egentligen? Vad är det för skillnad mellan en kräm, en salva och en lotion? Hur mycket handlar vi hygienprodukter för varje år och hur kan man hitta alternativa sätt utan att tumma på sina önskemål om ett friskt och vackert utseende? Jag går igenom hur man med enkla medel kan tillverka sitt eget gelé och sin egen olja och därigenom enkelt skapa produkter för hår, ansikte, kropp, sårvård, massage mm. Kompendium får ni med er hem. Tidsåtgång ca två timmar.

Hårvård – teori och tillverkning

Vi går igenom vad ekologisk hårvård är och hur man enkelt kan tillverka sina egna naturliga hårvårdsprodukter. Vad behöver vi egentligen göra för att få ett hälsosamt hår? Kan vi dra ner på tvättarna eller kanske till och med sluta tvätta håret, som vissa rörelser hävdar?

Du får tillverka en rengörande produkt (schampo), en vårdande produkt (inpackning eller balsam) och en stylande produkt (gel). Kompendium och te ingår och förstås produkterna du har gjort. Tidsåtgång ca fem timmar.

Parfymkurs – designa din egen doft

Vi startar med lite teori och historia och hur man bygger upp en parfym . Därefter får du dofta dig igenom och betygssätta ca 100 helt naturliga och ekologiska dofter. Under tiden du doftar dig igenom dessa så tar vi kaffe, för du tar god tid på dig att hitta de bästa ingredienser till din egen personliga och helt naturliga parfym. När du har valt ut dina ingredienser frå handledning i att sätta ihop dina favoritdofter till din egen parfym och med dig får du 5 ml parfym i ca 20% koncentration, spädd med ekologisk jojobaolja.

Kompendium, te/kaffe, frukt och nötter ingår. Tidsåtgång ca fyra-fem timmar. Det går också bra att köpa presentkort hos Live it, Great Days, Go Dream, Upplevelse.com eller Box experience.

Tillverka vegetabilisk fast tvål 

Vi gör kallrörd tvål från grunden med utsökta råvaror som exempelvis ekologiska kallpressade oljor, smörer och vaxer samt terpeutiska och underbart doftande eteriska oljor. Kompendium och tvålar du får med hem. Tidsåtgång ca fyra timmar.

Öppet hus

Jag bjuder på tilltugg och du har möjlighet att handla till specialpriser. Det bli både lite nyheter och några gamla godingar. I december och i juni har jag öppet hus med fina erbjudanden på exempelvis bodybutter, scrub och schampo men även kosttillskott. För att jag ska kunna förbereda, meddela mig gärna om du kan komma. Vill du ha någon särskild produkt, meddela mig gärna i förväg.

Allt din hud behöver

Vi går igenom vad huden behöver och hur den är uppbyggd samt hur hudvårdsprodukter fungerar. Vi tittar på skillnader mellan en salva, olja, gel, lotion eller kräm och hur man kan rengöra kroppen på ett skonsamt sätt med exempelvis salt, olja och lera. Därefter får du tillverka en duscholja, en scrub samt en massage-/kroppsolja. Te och kompendium samt produkterna du har tillverkat ingår. Tidsåtgång ca tre timmar.