Kurser

Aromaterapi – grundkurs

Vi går igenom och luktar på de vanligaste, viktigaste eteriska oljorna som citrusoljor, kamomill, lavendel, pepparmynta, ylangylang, teatree och några träoljor. Du får lära dig hur aromaterapi fungerar både fysiskt och psykiskt och hur du kan göra egna blandningar för att hålla dig frisk, öka lust, motivation och livsglädje. Tidsåtgång ca fem timmar. Pris 400 kr

Bli en kritisk kosmetikakonsument

Med min långa erfarenhet som ekologisk hudterapeut och tillverkare av hygien- och skönhetsprodukter tänker jag tipsa om enkla sätt att sköta hud och hår samt avliva en del myter när det gäller skönhetsvård. Min filosofi har alltid varit less is more och ännu mer nu när jag inte längre säljer min produktserie utan bara skräddarsydd hud- och hårvård samt lär folk hur de ska kunna tillverka sina egna produkter med enkla medel. Det gäller inte bara att byta sitt gamla konsumtionsbeteende mot ekologiska produkter utan att tänka om när det gäller konsumtion. Hur många flaskor behöver vi i badrumshyllan egentligen?  Vad är det för skillnad mellan en kräm, en salva och en lotion? Hur mycket handlar vi hygienprodukter för varje år och hur kan man hitta alternativa sätt utan att tumma på sina önskemål om ett friskt och vackert utseende? Jag går igenom hur man med enkla medel kan tillverka sitt eget gélé och sin egen olja och därigenom tillverka hår-, ansiskts-, dusch-, kropps-, sårgélé etc och hår-, kropps-, massage-, rengörings- och ansiktsolja mm. Tidsåtgång ca 2 timmar. Pris 150 kr.

Stammiskväll – Nyhet!

Detta kommer till efter önskemål av andra stamkunder där man får höra vad andra Primulinakunder beställer och har för favoriter. Detta evenemang är endast öppet för stamkunder och känner du dig som en sådan och vill gå så kontakta anna.irestig@primulina.se  Gratis – kommer i höst

Hårvård – teori och tillverkning

Vi går igenom vad ekologisk hårvård är och hur man enkelt kan tillverka sina egna naturliga hårvårdsprodukter. Vad behöver vi egentligen göra? Kan vi dra ner på tvättarna eller kanske till och med sluta tvätta håret, som vissa rörelser hävdar?

Du får tillverka och ta med hem en rengörande produkt (schampo), en vårdande produkt (inpackning eller balsam) och en stylande produkt (gel).

Kompendium och te ingår och förstås produkterna du har gjort. Tidsåtgång ca fem timmar. Pris 450 kr

Parfymkurs – designa din egen doft

Vi startar med lite teori och historia och hur man bygger upp en parfym . Därefter får du dofta dig igenom och betygssätta ca 100 helt naturliga och främst ekologiska dofter. Under tiden du doftar dig igenom dessa så tar vi kaffe, för du tar god tid på dig att hitta de bästa ingredienser till din egen, personliga, helt naturliga parfym.

Därefter får du handledning och hjälp att sätta ihop dina favoritdofter till en parfym och med dig får du 5 ml parfym i ca 20% koncentration, spädd med ekologisk jojobaolja.

Kompendium, te/kaffe och frukt, nötter ingår. Pris 1050 kr. Tidsåtgång ca fyra timmar. Det går också bra att köpa presentkort hos Live it, Great Days eller Box experience.

Tillverka vegetabilisk fast tvål 

Vi gör kallrörd tvål från grunden med utsökta råvaror såsom ekologiska kallpressade oljor, smörer och vaxer samt terpeutiska och underbart doftande eteriska oljor. Tidsåtgång ca 5 timmar. Pris 550 kr inkl. kompendium och tvålar du får med hem

Öppet hus

Jag bjuder på tilltugg och du har möjlighet att handla till specialpriser. Det bli både lite nyheter och några gamla godingar. Vid jul och i juni har jag öppet hus med fina erbjudanden på exempelvis bodybutter, scrub och schampo men även kosttillskott. Det är inte nödvändigt att föranmäla men om du vet att du ska komma och om det är något särskilt du vill köpa så meddela mig gärna i förväg. Gratis – kommer i höst.

Basal naturlig hudvård 

Vi går igenom vad huden behöver och hur den är uppbyggd samt hur hudvårdsprodukter fungerar, olika skillnader mellan en salva, gel, lotion eller kräm och hur man kan rengöra kroppen på ett skonsamt sätt med exempelvis salt, olja och lera. Därefter får du tillverka en duscholja, en scrub, en skön salva, samt en massage-/kroppsolja . Te och kompendium samt produkterna du har tillverkat ingår. Tidsåtgång ca fyra timmar. Pris 400 kr