Om mig

Primulina startades december 1998. Jag som har startat och driver Primulina heter Anna Irestig. Jag är sjuksköterska inom medicin och kirurgi i botten och har alltid haft ett intresse för kroppens självläkning. Jag har kompletterat min medicinska utbildning med örtmedicin, aromaterapi, näringslära, ekologisk hudvård mm och vill gärna förena det bästa av de två världarna. Nu läser jag ett mastersprogram vid Halmstad högskola i livsstil och hälsa.

Jag tror på att stödja det friska, att tankens kraft är stark och jag har ett andligt perspektiv i botten av det jag gör men samtidigt är jag noga med vetenskaplig forskning och kritiskt tänkande.

År 2001 startade jag helhetscentret HelaDig på Åsögatan på Söder i Stockholm tillsammans med två kompanjoner som heter Sussi Aspelin och Tuss Bennergård. Det var en dröm som gick i uppfyllelse och där kunde jag testa mina hud- och hårvårdsprodukter och parfymer på kunder som kom in i butiken och bygga upp kundkrets och nätverk. Primulina växte och 2005 var det dags att skaffa en egen lokal i Kärrtorp (Gåshällsvägen), söder om Stockholm. 2006 gick vi vidare och sålde HelaDig.

Jag har sedan några år lagt ner produktionen av hud-och hårvårdsprodukter och fokuserar numera på kurser och föredrag. Detta beror på att EU tog över lagstiftningen för kosmetika- och hygienprodukter från 2013. Det gör det för dyrt, omfattande och administrativt för mig att tillverka och sälja till återförsäljare. Nu jobbar jag som sjuksköterska och läser health promotion/livsstil och hälsa samt håller kurser och föredrag på Axelsons hudterapeututbildning och parfymkurser i min lokal i Kärrtorp. Mottagning/öppet efter överenskommelse (sms, telefon eller mail).