Om

jag blandar

Primulina startades december 1998. Jag som har startat och driver Primulina heter Anna Irestig. Jag är sjuksköterska inom medicin och kirurgi i botten och har alltid haft ett intresse för kroppens självläkning och alternativ/komplementär behandling. Jag har kompletterat min medicinska utbildning med örtmedicin, aromaterapi, näringslära, naturkosmetisk hudvård mm och vill gärna förena det bästa av de två världarna.

Jag tror på att stödja det friska, tankens kraft är enorm och jag har ett andligt perspektiv i botten av det jag gör men samtidigt är jag noga med vetenskaplig forskning och kritiskt tänkande.

År 2001 startade jag helhetscentret HelaDig på Åsögatan på Söder i Stockholm tillsammans med två kompanjoner som heter Sussi Aspelin och Tuss Bennergård. Det var en dröm som gick i uppfyllelse och där kunde jag testa mina hud- och hårvårdsprodukter samt parfymer på kunder som kom in i butiken och bygga upp kundkrets och nätverk. Primulina växte och 2005 var det dags att skaffa en egen lokal i Kärrtorp (Gåshällsvägen), söder om Stockholm. 2006 gick vi vidare och sålde HelaDig.

2010 kom Helena Nyberg in i bilden och jobbade halvtid på Primulina. Helena jobbar nu som butikschef på världens bästa hälsokostbutik – Gryningen! Kolla www.gryningen.eu

Jag har beslutat lägga ner standardproduktionen av hud-och hårvårdsprodukter och bara fokusera på skräddarsydda produkter till stamkunder. Detta beror på att EU tar över lagstiftningen för kosmetika- och hygienprodukter från 2013. Det gör det för dyrt, omfattande och administrativt för mig att tillverka och sälja till återförsäljare. Nu jobbar jag deltid som nattsjuksköterska på Dalens sjukhus, pluggar omvårdnad med fokus på luktsinnet. I september flyttade jag till Vikstensvägen 63, också den i härliga Kärrtorp Jag är nästan varje dag på Primulina i Kärrtorp och skapar produkter och parfymer, läser, klurar på hur jag ska hjälpa kunder samt förbereder nya, spännande kurser, projekt och föredrag. Mottagning/öppet efter överenskommelse (sms, telefon eller mail)!

hälsn. Anna

 

Primulinas områden doft och hud
Verksamheten bygger på fem ben som alla kretsar kring tankar att naturen bjuder läkning och kroppen vill vara frisk.

  • receptutveckling av ekologiska hud-och hårvårdsprodukter (i nära samarbete med hudterapeut och ekofrisörer som hjälper mig att prova ut nya produkter). Dessa produkter säljs antingen som skräddarsydda hud-och hårvårdsprodukter eller lärs ut via kurser.
  • hudkonsultationer för personer med olika hudproblem där man behöver gå igenom hälsan och där man får med sig kost- och andra livsstilsråd, ev örtkurer eller tips om kosttillskott som kan hjälpa samt specialdesignade hudvårdsprodukter för tillståndet
  • skräddarsydda hud- och hårvårdsprodukter för de med allergi mot vissa innehållsämnen, de som föredrar vissa dofter eller bara har andra preferenser för sina produkter.
parfymflaskor
  • naturliga parfymer tillverkade av eteriska oljor, absoluer och naturliga aromer. Det finns ett antal färdiga eller kan man gå kurs ellerkomma på parfymkonsultation där man får göra sin egen parfym utifrån mellan 100 och 200 grunddofter (detta förmedlas både direkt genom Primulina och hos eventbolag som liveit.se och upplevelsepresent.se). Se filmen om hur det kan gå till på youtube.se sök på kth + parfym
mätglas
  • kurser i örter, aromaterapi, naturlig hud- och hårvård mm antingen i egen regi ( se kurser) eller hos olika uppdragsgivare bl a www.inspira.cc, www.aromainstitutet.se,  Studiefrämjandet i Sundbyberg och jordstrålingscentrum.

Ett möte (antingen i en konsultation eller kurs eller bara vid ett besök i butiken) ger otroligt mycket och i mitt hantverk med produkterna rör jag ner mycket goda tankar och energi!jagotrixie