Kursmeny

Härnedan ser du vilka kurser Primulina erbjuder. Du kan titta i kursprogrammet om en kurs du vill gå är inplanerad och anmäla dig till den, eller så kan du dra ihop minst 4-6 kompisar och ha en privat kurs. Detta passar jättebra för exempelvis tjejträffar, möhippor, kick-off på jobbet etc. Frågor och anmälan på anna.irestig@primulina.se

Kurser | Primulina

Kurser

Eteriska oljor – fortsättningskurs

Vi går igenom olika organsystem och 10 st eteriska oljor: persiljefrö, eukalyptus citriodora, oregano, nard, muskotnöt, angelica/kvanne, ravensaara, kajuput och fänkål. Detta är en påbyggnad kurs för dig som har gått grundkurs för mig på exempelvis Eklöfs örtkurs på Inspira eller Naturens medicin på Biskops Arnö. Om du inte har gått en grundkurs så kan du göra det i efterhand. Pris 400 kr.

Aromaterapi – grundkurs

Vi går igenom och luktar på de vanligaste, viktigaste eteriska oljorna, som exempelvis citrusoljor, kamomill, lavendel, pepparmynta, ylangylang, teatree och några träoljor. Du får lära dig hur aromaterapi fungerar både fysiskt och psykiskt och hur du kan göra egna blandningar för att hålla dig frisk och kry samt öka lust, motivation och livsglädje. Pris 400 kr

Skräddarsydda hud- och hårvårdsprodukter

Vi går igenom hur man med hjälp av några få basprodukter (gele, kräm, salva, olja och flytande tvål) kan anpassa sina produkter, till sina kunder eller till sig själv. Vi hittar oändliga kombinationer (sammandragande, lugnande, cirkulationsökande, mot eksem, fuktbindande mm) med hjälp av några eteriska oljor, örtextrakt och andra råvaror och går igenom hur man tänker i egenskaper mot olika tillstånd i hud och hår. Du får med dig ett fint kompendium med dosering av olika ämnen mot diverse tillstånd och hur de olika råvarorna verkar. Basprodukterna kan du köpa eller göra själv. Ämnena/råvarorna kan du hitta hos Crearome/Naturkosmetikkompaniet. Pris 500 kr.

Lär dig göra egna basprodukter

Vi gör en baskräm som du sedan kan variera i oändlighet (nästan). Du kan sen anpassa den till en egen fotkräm, ansiktskräm mm. Krämen kan du exempelvis göra till lotion genom att tillföra mer vätska. Vi går igenom hur fett, fukt och olika viskositet påverkar samt olika råvaror påverkar produkterna.

Vi går igenom kräm, salva, gelé, olja och flytande tensidprodukter. Vi tillverkar baskräm och basgelé (som du tar med dig hem). De andra produkterna får du recept på.

Denna kurs passar bra ihop med ”skräddarsydda hud- och hårvårdsprodukter” då man lär sig att individanpassa/skräddarsy och göra sina basprodukter aktiva. Pris 450 kr

Bli en kritisk kosmetikakonsument

Med min långa erfarenhet som ekologisk hudterapeut och tillverkare av hygien- och skönhetsprodukter tipsar jag om enkla sätt att sköta sin hud och hår samt avliva en del myter när det gäller skönhetsvård. Min filosofi har alltid varit ”less is more” och ännu mer nu när jag inte längre säljer min produktserie, utan bara skräddarsydd hud- och hårvård samt lär folk hur de ska kunna tillverka sina egna produkter med enkla medel. Det gäller inte bara att byta sitt gamla konsumtionsbeteende mot ekologiska produkter utan att tänka om när det gäller konsumtion. Hur många flaskor behöver vi egentligan i badrumshyllan?  Vad är det för skillnad mellan en kräm, en salva och en lotion? Hur mycket handlar vi hygienprodukter för varje år och hur kan man hitta alternativa sätt utan att tumma på sina önskemål om ett friskt och vackert utseende? Jag går igenom hur man med enkla medel kan tillverka sitt eget gelé och sin egen olja och därigenom tillverka hår-, ansiskts-, dusch-, kropps-, sårgélé,  hår-, massage-, rengörings- och ansiktsolja mm. Pris 150 kr.

Parfymkurs – designa din egen doft

Vi startar med lite teori och historia och hur man bygger upp en parfym . Därefter får du dofta dig igenom och betygssätta ca 100 helt naturliga och främst ekologiska dofter. Under tiden du doftar dig igenom dessa så tar vi kaffe, för du tar god tid på dig att hitta de bästa ingredienser till din egen, personliga, helt naturliga parfym.

Därefter får du handledning och hjälp att sätta ihop dina favoritdofter till en parfym och med dig får du 5 ml parfym i ca 20% koncentration, spädd med ekologisk jojobaolja.

Kompendium, te/kaffe och frukt, nötter ingår. Pris 1050 kr. Tidsåtgång ca fyra timmar. Det går också bra att köpa presentkort hos Live it, Great Days eller Box experience.

Stammiskväll – Nyhet!

Detta kommer till efter önskemål av andra stamkunder där man får höra vad andra Primulinakunder beställer och har för favoriter. Detta evenemang är endast öppet för stamkunder och känner du dig som en sådan och vill gå så kontakta mig på anna.irestig@primulina.se  Gratis

Datum; 8/10, 23/10, 13/11, 23/11, 11/12

Teori och tillverkning – hårvård

Vi går igenom vad ekologisk hårvård är och hur man enkelt kan tillverka sina egna naturliga hårvårdsprodukter. Vad behöver vi egentligen göra? Kan vi dra ner på tvättarna eller kanske till och med sluta tvätta håret, som vissa rörelser hävdar?

Du får tillverka och ta med hem en rengörande produkt (schampo), en vårdande produkt (inpackning eller balsam) och en stylande produkt (gel).

Kompendium och te ingår och förstås produkterna du har gjort. Tidsåtgång ca fem timmar. Pris 450 kr

Tillverkning – kroppsvård 

Vi går igenom vad huden behöver och hur den är uppbyggd samt hur hudvårdsprodukter fungerar, vad är det för skillnad på en salva, gel, lotion eller kräm och hur man kan rengöra kroppen på ett skonsamt sätt med exempelvis salt, olja och lera.

Därefter får du tillverka en duscholja, en scrub, en skön salva, samt en massage-/kroppsolja .

Te och kompendium samt produkterna du har tillverkat ingår. Pris 400 kr

Örtvandringar

Det går att ha örtavandringar alla årstider. Vi kommer att gå en runda på ca 1½ timme och bekanta oss med örter för egenvård, mat och skönhet. Du får med dig en sida med information om de viktigaste örterna och vad de är bra. Vi avslutar kvällen på Primulina med en kopp te och tittar på örtböcker, växtpress, torkställning och annat som är bra att ha för sina örter. Detta är också introduktion till örtkurs, se längre ner. Pris 200 kr

Öppet hus

Jag bjuder på tilltugg och du har möjlighet att handla till specialpriser. Det bli både lite nyheter och några gamla godingar. Vid jul och i juni har jag öppet hus med fina erbjudanden på exempelvis bodybutter, scrub och schampo men även kosttillskott. Det är inte nödvändigt att föranmäla men om du vet att du ska komma och om det är något särskilt du vill köpa så meddela mig gärna i förväg. Gratis – kommer i höst.

Det naturliga husapoteket

Du har råvaror i ditt skafferi och din kyl samt ute i naturen som du kan använda vid sår, skador, huvudvärk, mensvärk, förkylning, magsjuka och mycket mer. Jag visar hur du kan ta saken i egna händer och vara ”first aid” med det du har omkring dig. Pris 200 kr

Örtkurs

Vi gör en djupdykning i örterna och går igenom hur man plockar, brukar och bereder dem på bästa sätt. Vi går igenom de vanligaste Svenska läkeörterna och blandar teori och praktik. Vi kommer göra bl a fotbad, tinktur, maceration, teer osv. Du får ett fint kompendium att jobba vidare med på egen hand. För att gå denna kurs behöver du ha gått en örtvandring. Pris 950 kr.

Tillverkning – kräm, bodybutter och lotion 

Du får lära dig skillnaden mellan olika former av emulsioner och att tillverka dem på olika sätt, dels var och en för sig och dels hur du kan tillverka en baskräm som du sedan spär ut och tillför olika vitaminer, fuktbindare och eteriska oljor samt andra ämnen för att skapa din egna skräddarsydda produkt. Du får med dig recept, kompendium och produkter. Pris 400 kr

Tillverkning- ansiktsvård

Vi går först igenom lite teori om huden och hur man kan locka fram det bästa av sitt ansikte med enkla, bra rutiner. Därefter tillverkar vi en rengöringsprodukt, ett ansiktsvatten och en ansiktskräm. Produkter och recept får du med dig hem. Recepthäftet innehåller även lite annat matnyttigt och vidare inspiration. Pris 450 kr

Boosta din vardagsmat – Rawfood och supermatinspiration

Låt dig inspireras om hur du kan få in mer rawfood/levande föda, superfood och vild mat i din vardag. Små förändringar av din vanliga mat kan  ge  stora hälsovinster. Att byta matvanor är svårt, särskilt när man lever i en familj med många önskemål. Du får tips om hur du lätt smyger in rawfood i frukost, lunch/middag och mellanmål utan att smaken förändras så mycket. De klara fördelarna är att denna mat är god, nyttig, smal och miljösmart. Dessutom vacker! Anna bjuder på smakprover som säkert kommer att överraska. Pris 250 kr

Rawfoodinspiration

Jag ber ättar hur du med enkla medel kan få in mer råkost och superfood i din vardag och höja din hälsonivå utan att bli fanatisk. Vi går igenom vad rawfood är och vad det exempelvis innebär att äta 50% eller 80% rawfood, tillagningsmetoder, hälsoaspekter etc. Jag bjuder på raw tilltug och har extra bra erbjudande på utvalda superfood och kosttillskott. Pris 100 kr som du får tillbaks när du handlar.

Tillverka dina egna julklappar

Vi kommer att tillverka badsalt, scrub, badskum/flytande tvål och massageolja samt gå in på recept på hur du själv enkelt kan tillverka fler roliga produkter.  Pris 350 kr inkl kompendium med recept och produkterna du har tillverkat.

Tillverkning – fast, vegetabilisk tvål 

Vi gör kallrörd tvål från grunden med utsökta råvaror såsom ekologiska kallpressade oljor, smörer och vaxer samt terpeutiska och underbart doftande eteriska oljor. Tidsåtgång ca 5 timmar. Pris 550 kr inkl. kompendium och tvålar du får med hem.

Vikt och hälsa

Vi pratar om strategier för viktminskning och hur man kan tänka för att få in bra rutiner i vardagen. Jag har jobbat med viktminskning och hälsa i många, många år b la som viktväktarkonsulent. Information om mitt program för enskild vikt-och hälsocoachning samt gruppträffar på temat. Informationsmaterial och kaffe/te ingår. Pris 150 kr